RESEPI untuk hakak2 & abam2 dari Chef Obie :AYAM GORENG BEREMPAH KLASIK ππππ
Bahan
2 ekor Ayam (seekor potong 8 atau 4 (berat 1.8-2kg)
Segenggam Serai potong 2 inci dikisar
1 inci Halia kisar
1/2 inci lengkuas kisar
2 sdb ketumbar disangai dan kisar
1 sdb jintan manis disangai dan kisar
1 sdb Rempah Kari
1sdb Serbuk kunyit
1 sdb Tepung gandum
Daun kari secukupnya
Gula,garam,stok ayam,perasa (option)
1 inci Halia kisar
1/2 inci lengkuas kisar
2 sdb ketumbar disangai dan kisar
1 sdb jintan manis disangai dan kisar
1 sdb Rempah Kari
1sdb Serbuk kunyit
1 sdb Tepung gandum
Daun kari secukupnya
Gula,garam,stok ayam,perasa (option)
Cara Penyediaan :
1.Ayam yg telah dicuci bersih,marinated dgn semua bhn diatas.
2.Anda boleh simpan dlm peti sejuk dahulu seharian atau 1 jam, juga boleh terus digoreng.
Selamat mencuba... πππ₯π
Info chef : Masak dirumah berbeza Masak utk Berniaga π
***Ingin tahu lebih Teknik2 Ayam Goreng Berempah yg Tiada dikongsi dlm media / Cara penyediaan yg lebih efisyen utk perniagaan & mesra pelanggan hanya di dlm Kelas2 Masakan Perniagaan Persendirian
Chef Obie +0172260719
KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR : BULAN NOVEMBER & DISEMBER 2018
KELAS NASI AYAM KUKUS BEREMPAHYURAN /FEE : RM2000
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1500
-Gulai Kukus MEWANGI
( Teknik mempercepatkan penyediaan Nasi Kukus )
- Ayam Goreng Berempah
( Teknik penyediaan ayam supaya cepat Masak , Crunchy & Beraroma )
- Gulai Kari Istimewa Nasi Kukus
( Rempah ratus dibawa khas dari XXXXXX )
- Sambal Istimewa Nasi Kukus
Merah & Ijo
-Cadangan Harga
-Standard Resepi
Tenaga Pengajar :
Chef Obie
"The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched - they must be felt with the heart."
Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional & Selebriti )
Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang
Landmark : Spectrum Mall
Berdekatan - LRT Cahaya , LRT Ampang ( 10-15 minit dari KLCC )
Tarikh Kelas : Sepanjang Bulan SEPTEMBER & OKTOBER 2018
Pelajar Boleh memilih tarikh dan hari untuk kelas diadakan
Di Antara Isnin hingga Khamis
Sabtu atau Ahad
( Jumaat Kelas Tiada Diadakan )
Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 11 pagi
Kelas : Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef )
Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja
Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )
Hubungi : 60172260719 chef obie
Perhatian :
Pelajar Yang berminat
Wajib memilih sendiri tarikh dan hari untuk kelas diadakan.
Pelajar Wajib Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan
i- CIMB 7619121286
ii- MAYBANK 151409098193
iii- BSN 14005-41-00008021-7
atas nama
Muhamad Gunawan Jamil
ATAU
Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739
Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke
01722620719
p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian
0172260719 sama ada melalui whatsapp atau call
Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan
Testimoni pelajar :
NASI KUKUS AYAM BEREMPAH DAPUR AISYAH di #wismacentral ...
Penyediaan rapi.. dari central kitchen,aroma menangkap hidung & merebak ke saraf dan terus ke kepala..π
Belum..diBuka..dah ade yg Menunggu giliran order Nasi Kukusnye....
Thanks ke atas layanan dari Dapur Aisyah di wisma central KL.
***Sambutan luar biasa ke atas Menu NASI KUKUS AYAM BEREMPAH DAPUR AISYAH
Inspirasi untuk terus kekalkan keaslian penyediaan hidangan ini !
Kepada Anda yang berada di Area KLCC , Aveneu K , Jalan Ampang , boleh singgah di Wisma Central untuk menikmati menu Berhantu " NASI KUKUS AYAM BEREMPAH "
Turut menjadi pilihan pelajar kelas masakan malam chef obie !
#kelasmasakanperniagaan
#kelasnasikukus
#kelasnasiayam3in1
#kelaswesternfood #kelasnasiayampenyet#mgjconsultancy #chefobie
No comments:
Post a Comment