Sunday, May 18, 2014

Langkah Demi Langkah Buat Kek Coklat Moist Tepung Hairan



Kek Coklat Moist Tepung Hairan

Bahan

1 paket Tepung Hairan
1 cawan Air 
1/2 cawan Minyak Masak

Cara Membuat

1.Satukan ke semua bahan dalam mangkuk dan kacau sehingga sebati.
2.Tuang ke dalam tin pembakat,Gunakan tin pembakar kek 7 inci yang telah digris.
3.Bakar pada suhu 150-160'c selama 40-45 minit. Jika anda menggunakan teknik mengukus sila kukus 
sehingga 50 minit atau1 jam .

Kek Coklat moist yang telah dibakar atau kukus sedia unutk diganache;

Resepi Ganache @ topping

Bahan

1 paket Topping @ ganache Hairan
1/2 cawan Air 

Cara membuat

1.Satukan air ke dalam bahan topping@ganache, kacau sebati, boleh dipanaskan sebentar 1 minit microwave atau oven.Kacau sehingga menjadi topping yang pekat dan berkilat.Sedia untuk dituang keatas kek coklat moist memang menyelerakan.

Penyediaan kek coklat moist paling mudah! 

Sertai Keluarga Besar Kami Tepung Hairan

Agent & Sub Agen


Segera Hubungi : Puan Azu
0192912915 / WhatsApp
Facebook: Tepung Hairan

www.tepunghairan.com



No comments:

Post a Comment

RESEPI PILIHAN RAMADHAN CHEF OBIE : MEE HAILAM KLASIK

RESEPI PILIHAN RAMADHAN CHEF OBIE : MEE HAILAM KLASIK Assalammualaikum wbt , Salam Jumaat  Semoga ibadah puasa ini diberkati dan kite...