Sunday, June 4, 2017

D.I.Y Kuih Bahulu Kemboja atau Kuih Bakar Pandan

Ahad kembali lagi, sejuk dan dingin cuaca hari ni , 
Seperti biasa bie masih di icu / ccu Hospital Banting...
Dan hari ini bie nak sharing satu resepi kuih tradisional..
Resepi yang telah distandard kan untuk berniaga...



BAHULU KEMBOJA @ KUIH BAKAR PANDAN CHEF OBIE
Resepi kuih tradisonal yang telah distandardkan untuk peniaga, memang sedap..lagi-lagi kalau dimakan panas-panas


Bahan A 
500 gm Santan Pekat
2 cawan Gula Castor / Halus
1 sudu kecil Garam Halus

Cara membuat : 
1.Masak Bahan A hingga mendidih.

Bahan B 
500 gm Tepung Gandum
900 ml Air Daun Pandan
6 Biji Telur Gred A / B
Esen Vanilla / Pandan
Pewarna Hijau Epal

Cara Membuat : 
1.Campurkan semua bahan dan kisar 2.campurkan bahan A dan B

Bahan C 
½ sudu besar Minyak Sapi
1 sudu besar Minyak masak
1 sudu besar Bijan

Cara Membuat : 
1.Panaskan acuan bahulu kemboja ( saiz no.1 ) dalam oven.
2.Masukkan kesemua bahan C ke dalam acuan hingga Nampak garing. 3.Tuangkan adunan dalam acuan dan bakar 30 – 40 minit pada suhu 180’c.

Tips chef obie : resepi bahulu kemboja ini juga boleh digunakan dalam resepi membuat kuih Cara. Dan juga boleh digandakan sehingga 10 x , Menu Malay Delicacies -kuih bahulu kemboja ini juga digunakan di KLIA Sepang, untuk flight VIP, VVIP dan ad- hoc flight.

#takhensemmanistuade
#lelakipunnakscrub
#57resepimenubazaarramadhan2017
#putusterpaksa #kelasmasakan #resepistandard#ebookmasakankekpastridanbakeri

Whatsapp / Telegram
0172260719





Terima Kasih kepada warga Malaysia setelah lebih 5 tahun menyokong ebook atau ebuku Masakan , Kek , Pastri Dan Bakeri  chef obie.

Kini Warga Brunei Darussalam , Indonesia Dan Singapura
Boleh memiliki 
ebook chef obie yang ditulis dalam Bahasa Melayu mudah difahami 
Serumpun Nusantara.

* Malaysia
*Indonesia
*Negara Brunei Darussalam
*Singapura




24 PILIHAN EBOOK 

1. MELODI BISKUT RAYA 

Melodi Biskut Raya oleh chef obie & chef rahim 
Chef Profesional yg aktif dlm industri , & Perkongsian Pelbagai Resepi-Resepi Menarik di Media Tempatan.

Dengan Ciptaan Unik 30 Resepi Biskut Raya *Teknik*Cara*Baking yg mudah..
Yg telah menjadi pilihan Media ,Pembuat Biskut , Pengusaha Biskut Raya , Blogger , Fesbuker; Newbie Baking & Masakan ..juga kaki -kaki baking... Ebook " MELODI BISKUT RAYA - chef obie & chef rahim "

2. 2017 SAJIAN RESTAURAN ALA THAI DAN MASAKAN KAMPUNG


 Resepi- Resepi MENARIK dan Popular di malaysia 
Merupakan menu-menu popular di Restauran Ala Thai dan Restauran Masakan Kampung,
Cara memasak yang autenthik dan enak menjadi pilihan pengusaha restauran , kedai makan dan blogger-blogger masakan .ebook ini telah menjadi pilihan terkini peminat dunia masakan .Wajib Anda miliki


3. 2017 SAJIAN FOODTRUCK chef obie 


Ciptaan Resepi- Resepi MENARIK dan telah menjadi Fenomena 
dalam industri makanan di malaysia iaitu FOODTRUCK.
Menjadi pilihan kaki makan dan pengusaha makanan
Gaya Perniagaan Makanan Paling Hot
Ketika Ini ! πŸ˜πŸ‘‰FOODTRUCK πŸš™πŸšš
Dengan Menu-menu Kreatif seperti :
πŸ‘ŒFusion Western FoodπŸ‘ŒSnacksπŸ‘ŒFusion Burgers πŸ‘ŒFusion Bavarages
πŸ‘ŒItalian StylesπŸ‘ŒMexican StylesπŸ‘ŒLocal Styles πŸ‘ŒHipster Styles

4. 101 RESEPI ROTI chef obie



Berkongsi Resepi Mengikut Kategori Roti Dunia


πŸ“Roti Jenis Oriental

πŸ“Roti Jenis Kontinental Klasik

πŸ“Roti Jenis Broadway

πŸ“Roti Jenis Mediteranian

πŸ“Roti Jenis Kepelbagaian....

Sebanyak 
🎯
101 Resepi roti yg menarik dan mudah untuk anda ikuti.
ebook PALING LARIS Semenjak 2013 sehingga Kini !
WAJIB Anda miliki 



5. ANEKA MASAKAN MEE






Pelbagai resepi-resepi berasaskan mee dikongsikan dalam

ebook popular ini seperti-

Mee Kari Ipoh

Mee Kari Ayam

Mee Rebus Johor

Mee Udang 

Mee Hailam

Mee Goreng Mamak Dan banyak lagi

yang pasti ianya wajib anda miliki sebagai rujukan dapur anda!


6. ANEKA ROJAK


ebook yang ditunggu-tunggu olkeh netizen 
iaitu-
Aneka Rojak..
pelbagai resepi rojak beserta kuah rojak dan kacang dikongsikan ,
Rojak Mamak
Rojak Mee
Rojak Petis Buah-buahan
Rojak Pasembur
Rojak Singapore...
Wajib anda miliki sebgai rujukan dan koleksi anda!

7. NASI LEMAK KUKUS


ebook Nasi Lemak Kukus(hottest!)
Ibu Sambal Tumis, Sambal Tumis Ikan Bilis , Sambal Paru &
 etc
-Rahsia mengukus nasi lemak yang sempurna
-Asas membuat ibu sambal tumis
-Asas membuat sambal tumis ikan bilis
-Asas membuat lauk pauk nasi lemak kukus , seperti sambal kerang , sambal paru ,rendang hati ayam dan ayam.

8. NASI DAGANG TERENGGANU


ebook Nasi Dagang Terengganu  (hottest!)
Resepi asli cara menanak nasi dagang Terengganu dengan betul ,
Resepi Gulai Ikan tongkol,Aya Hitam dan Aya kurik
serta Acar jelataah mentah yang enak!
Dapatkan Resepi-resepi menarik Nasi Lemak Kukus Dan Nasi Dagang Terengganu 
telah  menjadi pilihan netizen sebagai 
bahan rujukan ilmiah masakan mereka !

9. ANEKA RESEPI NASI 


ebook Aneka Resepi Nasi yang ditunggu-tunggu netizen juga telah berada dipasaran.Pelbagai resepi-resepi menarik berasaskan nasi seperti- Nasi Kabuli , Nasi Mandy Yaman , Nasi Arab Bukhari , Nasi tomato , Nasi Minyak Dan Banyak lagi !


10. CHICKEN CHOP 

ebook Chicken Chop (hottest!)
Grill & Crispy , Blackpepper Sauce 
-Pengenalan kpd asas chicken chop
-Teknik membuat chicken chop dgn betul
-Penggunaan ayam yang sesuai
-Cara membuat chicken chop menjadi lebih rangup @ crispy
-Resepi sos blackpepper asli dikongsikan

11. HAINAN CHICKEN CHOP


ebook Hainan Chicken Chop(hottest!)
Crispy , Hainan Sauce 
-Teknik asas hainan chicken chop
-Penggunaan ayam yang sesuai untuk hainan chicken chop
-Cara membuat chicken chop menjadi lebih rangup @ crispy
-Rahsia sos hainan chicken chop didedahkan dalam ebook ini


12. NASI AYAM HAINAN 


ebook Nasi Ayam Hainan (hottest!)
Menjadi pilihan rakyat Malaysia jika jalan-jalan mencari makan terutama  di gerai mahupun restoran... Nasi Ayam Hainan. Rasa yang unik berbanding nasi Ayam Biasa.
-Pengenalan kepada nasi ayam hainan.
-Penggunaan Ayam yang sesuai 
-Rahsia sup ayam hainan didedahkan
-Teknik ayam hainan sentiasa berjuicy
-Teknik asas sos halia, kicap ayam hainan dan sos cili merah
-Nasi ayam hainan yang harum didedahkan

13. ANEKA MASAKAN DAGING ATAU SAPI


ebook Aneka Masakan Daging  (hottest!) diberi secara PERCUMA 
Pelbagai resepi daging popular yang dipraktikkan di hotel-hotel, restauran dan katering  tempatan seperti :
1. Daging Goreng Utara2. Daging Salai Masak Lemak3. Burger Daging Bakar
4. Beefsteak 5. Beef Thai Salad 6. Rendang Tok ( Perak )
7. Rendang Minang ( Negeri Sembilan ) 8. Daging Masak Halia 9. Daging Masak Hitam Manis
10.Bergedil Daging 11.Daging Masak Merah

14. ANEKA MASAKAN KAMBING


ebook Aneka Masakan Kambing  (hottest!)
Pelbagai resepi - resepi yang popular seperti :
Kambing  Masak Buryani/
 Kari Kambing Mamak
/Kambing Masak Kurma /
Sup Kambing Power/ 
Western food- “ Lamb Shank “
15. ANEKA MASAKAN UDANG


ebook Aneka Masakan Udang  (hottest!)
Butter Prawn @ Udang Masak Mentega .Udang Goreng Tepung Istimewa Ala Thai. Udang Masak Telur Asin . Udang Masak Lemak Cili Api . Udang Masak Sambal Tumis Petai . Udang Masak Masam Manis
Tom Yam Udang Bersantan. Mee Udang Kopitiam.....

16. ANEKA MASAKAN SOTONG


ebook Aneka Masakan Sotong  (hottest!)
Sotong Goreng Tepung Berempah .Sotong Masak Merah
Sotong Masak Kicap berempah  Sotong Masak Papprik .Sotong Bakar Datuk Keramat Sotong Bakar Percik . Ketupat Sotong Terengganu..pasti yang sedap dan popular!

17. ANEKA MASAKAN IKAN


ebook Aneka Masakan Ikan  (hottest!)

Resepi-resepi menarik masakan berasaskan ikan dikongsikan dalam ebook Aneka Masakan Ikan ini seperti Ikan Bumbu Bali , Ikan masak Ampap ( Brunei ) , Ikan Bakar Sulawesi , Ikan Kerapu Goreng Masak Sos 3 rasa Dan banyak lagi yang perlu anda miliki....


18. ANEKA MASAKAN AYAM

ebook Aneka Masakan Ayam  (hottest!)

perlu anda miliki.. pelbagai resepi masakan berasakan ayam popular
chef obie kongsikan didalam ebook
Aneka Masakan Ayam
Resepi - resepi masakan ayam yang popular seperti :
 -Ayam Masak Merah Nasi Buryani & Nasi Minyak
-Ayam Masak Buryani
-Ayam Golek & Percik
-Rendang Ayam kampung
-Ayam Masak Kalio
-Ayam masak Hijau
-Ayam Masak Lemak Cili Api
-Ayam Masak Halia
-Ayam Masak Bumbu Bali
-Ayam Masak Kurma Berkentang
-Sup Ayam Madura
-Sup Ayam Mamak
-Gulai Ayam Kawah


19. KEK COKLAT ANTARABANGSA


KEK COKLAT YANG MENARIK DAN MENJADI PILIHAN NETIZEN !

20. KEK AIS KRIM ANTARABANGSA


KEK AIS KRIM YANG MENJADI PILIHAN NETIZEN !

21. KEK AIS KRIM ANTARABANGSA


KEK KEJU ATAU CHEESECAKE PILIHAN NETIZEN !

22. ANEKA MUFFIN ANTARABANGSA


ANEKA MUFFIN PILIHAN NETIZEN !

23. CUPCAKES ANTARABANGSA


CUPCAKES PILIHAN NETIZEN !

24. CUPCAKE 3D CHEF OBIE


CUPCAKE 3D CHEF OBIE ( BERGAMBAR )
Menjelaskan apa itu CUPCAKE 3D , Tunjuk ajar from sctratch, bergambar rajah & tips-tips penjagaan Fondant  juga gumpaste.





chef obie -

"Berpengalaman menyediakan kek-kek istimewa untuk VVIP seperti
Raja Fadh Bin Abdul Aziz yang merupakan Raja Arab Saudi & Perdana Menteri Arab Saudi ketika itu , Sultan Hassanal Bolkiah Sultan Brunei Darul Salam dan banyak lagi..."
Kreativiti dan kemahiran dalam seni pembuatan kek chef obie telah dikongsikan dalam siri bengkel dan kelas-kelas baking mahupun kelas persendiriannya sejak 2011 sehingga kini.


Anda jangan lepaskan peluang untuk memiliki ebook terbaru ini !



Cupcake 3D ini amat popular di Amerika Syarikat, Australia ,jepun Dan negara eropah, jga dikenali dengan pelbagai nama lain seperti cupcake karakter mahupun cupcake modelling.


Saya chef Obie  dengan rasa syukur dan berbesar hati ingin berkongsi rahsia dan resepi pembuatan cupcake 3D kepada mereka yang berminat.

 Ingin chef terangkan terlebih dahulu apa yang dimaksudkan cupcake 3D?tidak ramai yang tahu dan keliru tentang maknanya, ramai yang tahu maksud cup cake iaitu kek cawan yang kecil dan dan sesuai dibuat cenderahati.

Cupcake ada pelbagai jenis antaranya "cupcake buttercream", "art cutting toppers", "wrapping deco", "frosting", "2D" dan "modelling atau 3D.

 Chef Obie ingin fokuskan kepada Cupcake 3D Modelling. Cupcake ini dibuat menggunakan fondant dan gumpaste.Ianya mempunyai asas aneka rasa dan jenis boleh digunakan.

kini dipasaran maya !
Dapatkan segera!

Hanya RM40


3D bermaksud rekabentuk kek kelihatan menonjol, tegap dengan bentuk figura ( modelling ) hampir menyerupai bentuk asal dan sebagainya yang dihasilkan menggunakan fondant dan gumpaste.

 Cupcake 3D ini tahan lasak berbanding cupcake krim dan sebagainya serta tahan pada suhu bilik.

Isipadunya juga lebih berat berbanding cupcake biasa dan memerlukan kemahiran dalam pembuatan fondant dan gumpaste. 

Chef obie berkongsi "Rahsia pembuatan fondant dan gumpaste"yang cantik dan mudah digunakan serta tips-tips dalam penjagaannya semua ada salam ebook ini.






PELAJARI TEKNIK ASAS MEMBUAT CUPCAKE 3D CHEF OBIE LANGKAH DEMI LANGKAH 


Modelling tool asas membuat pokok,tumbuh-tumbuhan, membuat lekukan halus, lekukan dalam dan kasar.


Modelling tool asas untuk membuat marking,membuat marking lebih dalam.


Modelling tool asas membentuk pelbagai figura.

TIPS PENJAGAAN FONDANT & GUMPASTE


1.Setiap fondant & gumpaste handmade yang baru dibuat perlu disimpan dengan membungkus dalam plastik bag atau menggunakan cling film.


2.Fondant dan gumpaste perlu disimpan dalam bekas kedap udara.

 3.Fondant tidak boleh disimpan didalam peti sejuk walaupun telah dibungkus kemas kerana suhu sejuk akan merosakkan fondant.


 4.Fondant yang telah disimpan dengan kemas boleh tahan tarikh luput selama sebulan.


***Banyak lagi tips penjagaan fondant & gumpaste chef obie didalam ebook "CUPCAKE 3D CHEF OBIE"


Antara Glosari ebook cupcake 3D chef obie 

Liquid Glucose- kebiasaannya berasaskan jagung,anggur dan madu, berwarna 'clear' danada yang berwarna kuning.mudah didapati di eropah dan asia,tidak akan menjadi kristal apabila disejukkan.



Tylose Powder- tylose powder atau CMC adalah sejenis bahan kimia yang bukan toksik, digunakan untuk mengeraskan campuran fondant dan juga boleh dicampur dengan air untuk membuat edible glue.

  Chef yakin anda akan cepat belajar dengan menggunakan ebook Cupcake 3D chef Obie . 

Dalam ebook "CUPCAKE 3D" yang berwarna penuh juga memiliki 120 m/s anda disajikan dengan 11 resepi cupcakes pelbagai perisa dari barat dan eropah, lebih 30 figura 3D serta langkah demi langah dalam pembuatan cupcake jenis ini.

version ebook cupcake 3D chef obie resepi telah diupgrade daripada 11 resepi cupcake  kepada 30 resepi cupcake yang popular.


Chef obie juga yakin setelah anda memiliki ebook ini, anda boleh mencipta figura sendiri dengan gaya imaginasi sendiri berpandukan cara yang telah diberikan. 



NOTA PENTING :


Setiap ebook keluaran chef obie

Untuk warga Malaysia , Indonesia , Brunei &

 Singapura adalah dalam Nilai Ringgit Malaysia RM40.00


Cara memiliki atau membeli ebook bagi warga Brunei / Singapura & Indonesia :


1.Masukkan Jumlah harga ebook 

yang anda ingin miliki ke salah satu akaun bank 

pilihan atau melalui WESTERN UNION di negara anda 


atas nama Muhamad Gunawan Bin Jamil


sila whatsapp @ telegram 60172260719

untuk mendapatkan informasi yang diperlukan 

WESTERN UNION


Sekiranya Anda memilih pembelian melalui 

BANK : Ini adalah SWIFT CODE bank yang diberi 




i- CIMB bank - swift code CIBBMYKL

No akaun bank ialah 7619121286



ii- MAYBANK 
 - swift code MBBEMYKL

No Akaun bank ialah 151409098193



iii- BSN  Bank Simpanan Nasional 

- swft code PHBMMYKL

No akaun bank ialah 14005-41-00008021-7


2. Segala Info Bukti Pembelian / Pembayaran


 ( Nama ebook , Jumlah Pembayaran dan email Anda )


Whatsapp@sms HANTAR 

ke 





60172260719 (Singapura / Brunei / 

Indonesia)




Cara memiliki atau membeli ebook bagi warga Malaysia :


Sila Buat Pembayaran ke akaun pilihan anda 

1. MAYBANK 151409098193
2.CIMB 7619121286
3.BSN 14005-41-00008021-7

whatsapp / sms info pembayaran @ pembelian 


ke 



0172260719 ( Malaysia )



Perhatian Pembeli  : FREE @ PERCUMA 

 "Sebagai menghargai Anda sebagai Pembeli ",
 Penulis 24 Resepi ebook Popular Internet

" CHEF OBIE "
Profesional chef /Malaysia Celebrity Chef

Akan Memberi 3 ebook 

Secara PERCUMA @ FREE  

1- ebook RESEPI PASTA chef obie
2- ebook RESEPI SOS STEAMBOAT & GRILL
3- ebook RESEPI ASAS BUAT KEK ( intipati kelas asas buat kek )

Pasti Gerek !


FREE ebook RESEPI SOS STEAMBOAT & GRILL


FREE ebook RESEPI PASTA chef obie


FREE ebook RESEPI ASAS BUAT KEK & TIPS chef obie



#################################


eBook TERBARU Sempena Bulan Ramadhan & Syawal 1438 Hijrah / 2017




57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR UNTUK TAHUN 2017

Setiap kali tibanya Bulan Ramadhan di Malaysia , Satu fenomena yang pasti nya akan melanda menghantui masyarakat untuk berbelanja atau membeli belah makanan kegemaran diluar kebiasaan .
Fenomena itu dipanggil 'BAZAAR RAMADHAN'.

Setahun hanya sekali selama sebulan , dan paling dinantikan oleh masyarakat .Tidak terhad kepada mereka yang beragama Islam , mereka yang tidak menjalani ibadah puasa ini juga menantikan fenomena 'BAZAAR RAMADHAN', kalau tidak percaya cubalah hari pertama Ramadhan anda lihat pelanggan - pelanggan yang paling awal membeli, seronokkan...bila Madam Tan , Miss lim , Wong , Jegathesan mahupun Steven juga sibuk memilih juadah untuk dinikmati. nampak kemakmuran masyarakat di Malaysia ini.Syabas..

Kepada peniaga makanan dan minuman , ia merupakan 'LUBUK EMAS' dan bagaikan satu 'PARTY YANG PALING HAPPENING' yang wajib diteroka dan pasti akan membuahkan hasil yang lumayan selama sebulan InshaAllah !.Soal harga makanan mahal atau tidak , pada waktu itu ia bukanlah satu isu yang utama.

Pasti ada dikalangan bakal peniaga 'BAZAAR RAMADHAN' untuk tahun 2017 ini
SEDANG MENCARI-CARI IDEA APA YANG PALING SESUAI UNTUK BERNIAGA
DI BAZAAR RAMADHAN TAHUN 2017 ini ? 

Anda peniaga tetap setiap tahun di 'BAZAAR RAMADHAN' tapi ingin menambah KELAINAN dalam menu gerai atau tapak anda ?

Cuba lihat dan cuci mata dahulu gambar-gambar dan pemandangan suasana 
sepetang di 'BAZAAR RAMADHAN' pada tahun-tahun yang lepas...


*gambar-gambar courtesy google & milik persendirian





Menu kuih muih tradisional turut dikongsikan !




Boleh meleleh air liur dan menjadi lapar secara tiba-tiba ...
bila layan gambar- gambar 'BAZAAR RAMADHAN' tahun-tahun yang lepas ni , 
anda sudah ada idea? atau belum ada idea ?


Pelbagai kategori Menu dikongsikan - Pembuka Selera , Menu Utama , Manisan , Kuih Muih & Minuman...ingin tahu apakah resepi dan menu yang dikongsikan ?
Milikilah ebook 

'57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017'




Pilihan menu minuman yang segar dan menarik perhatian pelanggan turut dikongsikan dalam ebook ini.


Pihak sweetMEDIA@ telah bekerjasama dengan penulis buku " 57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN 2017 " yang merupakan penulis ebook pelbagai masakan pilihan netizen !
chef obie merupakan perunding gastronomy profesional dan pengusaha katering 
dan berpengalaman di 'BAZAAR RAMADHAN' Pandan Indah Kuala Lumpur , Bandar Baru Ampang , Selangor  & Taman Mulia Jaya , Selangor semenjak 2007 .
Berkongsi pengalaman dalam memilih menu-menu yang menjadi pilihan pelanggan.
Selain berkongsi RESEPI dalam ebook '57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN 2017'



menu-menu ikan bakar pasti tidak ketinggalan !







Anda perlu memiliki ebook ' 57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017 ' kerana ia
memberi anda idea menarik dan simple untuk anda mencuba dalam persaingan berniaga di 'BAZAAR RAMADHAN' kali ini.

Ia amat eksklusif , dan hanya setahun sekali juga ebook yang bertemakan 'MENU BAZAAR RAMADHAAN' dikeluarkan kepada netizen. 


Antara resepi menu yang dikongsikan dalam ebook kali ini ialah 'RESEPI CAKOI MUDAH DAN SEDAP' juga 'RESEPI BABY CAKOI' bersama 'RESEPI KAYA HOMEMADE PANDAN DAN KELAPA '



Pilihan kali ini anda boleh cuba berniaga manisan iaitu Aga-agar dan puding pelbagai perisa yang enak dan menarik. Resepi agar-agar dan puding ini juga turut dikongsikan dalam ebook '57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017'

Miliki Sekarang ebook EKSKLUSIF 2017

'57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017'



57 RESEPI MENU yang perlu anda cuba !

EBOOK EKSKLUSIF INI BEHARGA 

 RM90 sahaja untuk seunit

YA ! RM90.00 Sahaja

HARGA BERBALOI BALOI 
Anda TIDAK Perlu Hadiri ke KELAS-KELAS MASAKAN 
mahupun ke KELAS BAKING atau ke BENGKEL MASAKAN yang jauh dari lokasi anda !

Kini ebook akan mula dijual kepada pelanggan-pelanggan terawal 
sebagai TANDA TERIMA KASIH 

DAPATKAN SEGERA !

CARA PEMBELIAN 57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017

Sila Buat Pembayaran PENUH ke akaun pilihan anda 

1. MAYBANK 151409098193
2.CIMB 7619121286
3.BSN 14005-41-00008021-7

Atas Nama MUHAMAD GUNAWAN BIN JAMIL

whatsapp / sms info pembayaran  @ pembelian SEBAGAI BUKTI 


ke 



0172260719 

Kepada Pembeli Dari Indonesia , Brunei dan Singapura Anda boleh Menggunakan 
WESTERN UNION atau BANK ke Atas Nama Muhamad Gunawan Bin Jamil 

Untuk Dapatkan Maklumat chef obie untuk penggunaan WESTERN UNION 

Sila Whatsapp atau Telegram

ke 

60172260719


( chef obie & sweetMEDIA )





PENULIS : chef obie & sweetMEDIA
chef profesional / perunding gastronomi / penulis buku masakan - cupcake 3D pertama di Malaysia 








TERIMA KASIH 




No comments:

Post a Comment

Chef Obie Kelas Western Food 2024

  Chef Obie Kelas Western Food 2024 Assaalammualaikum wbt dan Salam Sejahtera , Sekiranya Anda Ingin Intipati seperti Tahun - Tahun yg lepa...