Wednesday, June 4, 2014

Resepi Biskut Hairan Almond London

Assalammualaikum wbt,

Hari ni chef obie sharingkan resepi Biskut Almond London yang popular bile tibe musim perayaan..

 Bezanya kali ini chef telah menghasilkan Biskut ini menggunakan Tepung Hairan! Ia lebih sedap dan mudah...


Pastikan hari raya tahun ini anda cuba suatu yang baru daripada chef obie iaitu " BISKUT HAIRAN ALMOND LONDON"



 Resepi Biskut Hairan Almond London



Bahan :
170 gm Tepung Hairan
120 gm Tepung Gandum
60 gm Tepung suji
2 Sudu Besar Tepung Susu
80 gm Gula Kastor
130 gm Minyak Masak @ Minyak Jagung
100 gm Badam
½ udu kecil Garam
100 gm Coklat Susu Kompaun
50 gm Coklat Putih Kompaun

Cara Membuat

1.Campurkan ke semua bahan kering seperti tepung suji, gandum, hairan , garam  dan tepung susu ke dalam mangkuk, kacau sebati boleh menggunakan spatula @senduk kayu guna mixer pun boleh.
2.Masukkan minyak  masak @ jangung ,kacau sebentar, jika suka boleh uli menggunakan tangan sehingga menjadi doh, buat biskut ini mudah sahaja.
3.adunkan biskut menjadi bebola dan isikan ditengah dengan badam kemudian bentukkan bujur.
4.Bakar pada suhu 160’c  selama 20-25 minit.Setelah siap bakar sejukkan biskut di redai.
5.Cairkan coklat susu dan putih, celup biskut dalam coklat susu dan susun di redai.


6.Paipkan coklat putih di atas  biskut sebagai hiasan .Siap untuk dihidang.Senangkan nak buat.... 
Apa yang boleh chef obie katakan, dengan menggunakan tepung hairan semua kerja baking membaking ini menjadi mudah!Yang pasti sedap dan eksklusif..



eksklusif..Adakah anda ingin memasarkan produk kami "TEPUNG HAIRAN"?
Jom bantu kami mengedarkan produk tepung hairan di seluruh Malaysia dengan mendaftarkan diri sebagai agen kami!

TEPUNG HAIRAN
019 2912915 / WhatsApp








No comments:

Post a Comment

Kelas Akhir Tahun 2024 Chef Obie

  Kelas Akhir Tahun 2024 Chef Obie Assalammualaikum wbt Salam Sejahtera ,  jangan lepaskan peluang join kelas akhir tahun 2024 ini hanya tin...