Thursday, November 8, 2018

Anda Penerima Skim VSS & Ingin memulakan Perniagaan Berasaskan Makanan ? Jom Ke Kelas Masakan Perniagaan Popular : Mee Kari Cina + Kari Ayam Kering + Sambal Kering + Pes Air Longan

Jom Follow FB : chefobie untold

Permintaan Bakal Peniaga,usahawan,pengusaha Restauran /cafe, food truck,gerai,online food delivery & yg berkaitan -
KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR :
MEE KARI CINA + KARI AYAM KERING + SAMBAL KERING + PES AIR LONGAN


Fees RM2000
Fees Pesara,ibu tunggal, penjaga oku RM1500

KELAS BULAN NOVEMBER 2018
Tarikh Pilihan
20/11/2018
24/11/2018
25/11/2018

Intipati 

Asas Penyediaan KUAH MEE KARI CINA 

Asas membuat PASTE MEE KARI CINA UTK PERNIAGAAN

Cara Memasak KARI AYAM KERING Yang Betul

Cara Membuat Cili atau Sambal Cili MEE KARI 

Penyediaan Condiments MEE KARI

Standard RESEPI UNTUK PERNIAGAAN
ASAS MEMBUAT PASTE AIR LONGAN DAN PENYIMPANAN
( Anda juga boleh berniaga extra Jus Buah Longan @ Paste Air Longan )

Kos Dan Cadangan Harga Jualan

Contoh gambar dari kelas MEE KARI CINA , SAMBAL KERING DAN PES AIR LONGAN









Tenaga Pengajar :


Chef Obie


"The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched - they must be felt with the heart."

Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional & Selebriti )

Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang

Landmark : Spectrum Mall
Berdekatan - LRT Cahaya , LRT Ampang ( 10-15 minit dari KLCC )



Tarikh Kelas : Sepanjang Bulan SEPTEMBER & OKTOBER 2018
Pelajar Boleh memilih tarikh dan hari untuk kelas diadakan
Di Antara Isnin hingga Khamis
Sabtu atau Ahad
( Jumaat Kelas Tiada Diadakan )



Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 11 pagi

Kelas : Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef  )

Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja

Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )


Hubungi : 60172260719 chef obie


Perhatian :

Pelajar Yang berminat 
Wajib memilih sendiri tarikh dan hari untuk kelas diadakan.

Pelajar Wajib  Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan 

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 
Muhamad Gunawan Jamil

ATAU

Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY

Bank Islam No akaun 12122010028739



Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke 



01722620719

p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian 

0172260719 sama ada melalui whatsapp atau call

Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan


#kelasmasakanpopularchefobie #kelasmasakanperniagaan #kelasmeekari#kelasmeekaricina #kelaspesairlongan #kelas #kelasmeekaripopular @ Kuala Lumpur

CHEF OBIE : KELAS / KURSUS / BENGKEL / DEMONSTRASI / MASAKAN PERNIAGAAN DAN BAKING UNTUK AMATEUR DAN PROFESIONAL

Dengan Mewujudkan MGJ Consultant Kuala Lumpur 5 Tahun lalu hingga kini , Alhamdulillah dengan rasa rendah diri chef obie telah melatih dan membentuk pelbagai golongan lapisan masyarakat , bangsa dan usia bermula 9 tahun hingga 77 tahun juga hadir dalam memperkasakan diri dengan ilmu masakan dan baking.


Para pelajar chef obie juga datang dari Seluruh negeri Di Malaysia baik dari Semenanjung , Sabah , Sarawak malah ada juga daripada luar negara seperti Arab Saudi , Jepun, Syiria , Amerika ( usa ) , Brunei Darus Salam , Hong Kong Dan juga Maldive.


Perkhidmatan chef obie dalam mengajar juga diperlukan dalam sektor pendidikan di Universiti Awam mahupun swasta Tempatan. Terima Kasih atas penghargaan dan kepercayaan .


Kerjasama yang baik dengan pihak Korporat , Kementerian dan Badan-badan kerajaan ,  NGO , Badan kebajikan , Persatuan mahupun Perseorangan.


Pihak - pihak media massa dan media eletronik juga memainkan peranan memperkenalkan chef obie kepada umum sejak tahun 2009 sehingga kini , baik pihak surat khabar , majalah-majalah tempatan , online magazine , radio mahupun pihak stesen tv tempatan . Terima kasih kepada anda semua .


Sila Klik link yang dibawah 



Syukur Alhamdulillah , setelah melebihi 5 tahun chef obie menjalankan pelbagai program komuniti , seperti program memasak , membaking bertujuan memperkasakan lagi ilmu masakan perniagaan dalam masyarakat berbilang kaum dan latarbelakang seterusnya dapat membantu mereka menambah pendapatan .Malah Bengkel terbaru ini turut mendapat perharian peserta luar negara seperti dari Negara Jepun , Syiria , Pakistan dan Indonesia .

Selamat Maju Jaya,


Wednesday, November 7, 2018

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR : NASI LEMAK KUKUS BERLAUK

Pertanyaan berkaitan #kelasmasakanperniagaan #chefobie konsisten
Info pilihan-pilihan kelas lebih Daripada 20 Jenis diupdated dalam #blogspotchefgunawanmalaysia.blogspot.com



Antara Menjadi pilihan peniaga ,pengusaha kedai makan ,cafe ,Restauran mahupun online food delivery ialah #kelasnasilemak #kelasnasilemakberlauk


Tarikh Pilihan Bulan November 2018


15/11/2018 khamis
22/11/2018 khamis

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN NASI LEMAK KUKUS BERLAUK

YURAN /FEE : RM2000 
Pesara / Ibu Tunggal / Penjaga memiliki Anak OKU : RM1500





Intipati

1.Teknik Mudah Masak Nasi Lemak Kukus
2.Standardize Resepi Ibu Sambal Utk Berniaga
3.Teknik Penyediaan Mudah & Pantas Untuk Lauk Pauk seperti Sambal Tumis Bilis, Sambal Tumis Sotong ,Sambal Tumis Kerang, Rendang Ayam ,Rendang Kerang & Sambal Paru
4.Teknik Penyimpanan utk berniaga.






Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 11 pagi

Kelas : Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef  )

Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja

Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )


Hubungi : 60172260719 chef obie


Perhatian :

Pelajar Yang berminat 
Wajib memilih sendiri tarikh dan hari untuk kelas diadakan.

Pelajar Wajib  Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan 

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 
Muhamad Gunawan Jamil

ATAU

Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY

Bank Islam No akaun 12122010028739



Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke 



01722620719

p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian 

0172260719 sama ada melalui whatsapp atau call

Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan


Hubungi
Chef Obie & crew's

Tuesday, November 6, 2018

Jom Belajar Memasak di Kelas Masakan Perniagaan Popular Katering

Jom Follow Chef Obie Di Facebook

                                             Kiri - Chedan , tengah - Tuan Redzuan & Chef Obie

Alhamdulillah,
Selesai #kelasmasakanperniagaan #katering ..bersama Tuan Redzuan yg hebat memasak merupakan merupakan org kuat kitchen disalah sebuah rest & cafe di #srihartamas Terima Kasih...you deserve it bro !
Selain itu Ada kejutan.. dari usahawan gigih parit raja ,Muar iaitu #chedanCCChedan Nasi Kukusauke tauhu pok,macam2 tauhu ,Nasi Kukus ,char kuaey teow & eksekutif Coway..datang melawat #chefobie ,terharu chef..macam Biasa buah tangan tu Ada ada aje..bak kata P.A chef Obie iaitu miss nesa.. Nesa Priya chedan ni orangnya memang bagus !
Okay , berbalik dalam siri Kelas Masakan Perniagaan Popular Chef Obie,


Kelas Masakan Katering yang mula menjdai pilihan para peniaga , usahawan , pengusaha restauran, pilihan tukang-tukang masak untuk menambahkan dan menajamkan lagi ilmu masakan selain sebagai menu utama dalam pakej katerer.

Pilihan Pelajar kali ini untuk Kelas Katering ini ialah


1. Nasi Beriyani


2. Ayam Masak Beriyani


3.Daging Masak Hitam Manis


4.Kambing Masak Kuzi


5.Dalcha Sayur Mahameru


6.Pajeri Nenas 

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN 2018 : Pilihan Untuk Bulan NOVEMBER

4/11/2018
11/11/2018
18/11/2018
24/11/2018
29/11/2018

SIRI KATERING PAKEJ 1

Fees/ Yuran RM3000
Fees Pnjaga OKU,ibu tunggal & pesara RM2500

Nasi Minyak / Hujan Panas atau
Nasi Beriani atau
Nasi Tomato

Ayam Masak Merah atau Ayam Hijo atau
Ayam Beriani atau
Ayam Rendang Minang

Daging Masak Hitam Manis atau
Daging Kurma Berkentang atau
Rendang Daging

Kambing Beriani atau
Kambing Kuzi atau
Kari Kambing India Selatan atau
Kambing Vindaloo

Dalcha Sayur Mahameru
Dalcha Melayu 

Pajeri Nanas atau
Pajeri Terung atau
Pajeri Mentimun
Jelataah Mentah

Intipati :

1.M.E.P Untuk ke semua Menu
2.Standard resepi Untuk Perniagaan Katering ( Buku Standard Resepi )
3.Tips-tips menyediakan hidangan katering untuk 10-1000 pax
4.Pelajar belajar secara hands on 1 to 1
5.Tips membeli bahan mentah dari pembekal dan cara membuat tempahan.

Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie
Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang
Landmark : Spectrum Mall
Masa : kelas akan bermula pada pukul 11 pagi-5 ptg
Kelas : Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef )
Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja
Perhatian :
Pelajar Wajib Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan

i- CIMB 7619121286
ii- MAYBANK 151409098193
iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama
Muhamad Gunawan Jamil

ATAU

Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739

Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke

01722620719

p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian
0172260719 sama ada melalui whatsapp atau call
Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas Diadakan.


Resepi Chiffon Chocolate Chef Obie

   Resepi  Chiffon Chocolate Chef Obie ( Ulang Siar Resepi Chef Obie 2014 ) Bahan A 8 kuning telur (gred A) 270 ml air 170 ml minyak jagung ...