Wednesday, June 4, 2014

Resepi Biskut Hairan Almond London

Assalammualaikum wbt,

Hari ni chef obie sharingkan resepi Biskut Almond London yang popular bile tibe musim perayaan..

 Bezanya kali ini chef telah menghasilkan Biskut ini menggunakan Tepung Hairan! Ia lebih sedap dan mudah...


Pastikan hari raya tahun ini anda cuba suatu yang baru daripada chef obie iaitu " BISKUT HAIRAN ALMOND LONDON"



 Resepi Biskut Hairan Almond London



Bahan :
170 gm Tepung Hairan
120 gm Tepung Gandum
60 gm Tepung suji
2 Sudu Besar Tepung Susu
80 gm Gula Kastor
130 gm Minyak Masak @ Minyak Jagung
100 gm Badam
½ udu kecil Garam
100 gm Coklat Susu Kompaun
50 gm Coklat Putih Kompaun

Cara Membuat

1.Campurkan ke semua bahan kering seperti tepung suji, gandum, hairan , garam  dan tepung susu ke dalam mangkuk, kacau sebati boleh menggunakan spatula @senduk kayu guna mixer pun boleh.
2.Masukkan minyak  masak @ jangung ,kacau sebentar, jika suka boleh uli menggunakan tangan sehingga menjadi doh, buat biskut ini mudah sahaja.
3.adunkan biskut menjadi bebola dan isikan ditengah dengan badam kemudian bentukkan bujur.
4.Bakar pada suhu 160’c  selama 20-25 minit.Setelah siap bakar sejukkan biskut di redai.
5.Cairkan coklat susu dan putih, celup biskut dalam coklat susu dan susun di redai.


6.Paipkan coklat putih di atas  biskut sebagai hiasan .Siap untuk dihidang.Senangkan nak buat.... 
Apa yang boleh chef obie katakan, dengan menggunakan tepung hairan semua kerja baking membaking ini menjadi mudah!Yang pasti sedap dan eksklusif..



eksklusif..Adakah anda ingin memasarkan produk kami "TEPUNG HAIRAN"?
Jom bantu kami mengedarkan produk tepung hairan di seluruh Malaysia dengan mendaftarkan diri sebagai agen kami!

TEPUNG HAIRAN
019 2912915 / WhatsApp








Resepi Kek Coklat Moist Tepung Hairan



Resepi Kek Coklat Moist Tepung Hairan 

Bahan

1 paket Tepung Hairan
1 cawan Air 
1/2 cawan Minyak Masak

Cara Membuat

1.Satukan ke semua bahan dalam mangkuk dan kacau sehingga sebati.
2.Tuang ke dalam tin pembakat,Gunakan tin pembakar kek 7 inci yang telah digris.
3.Bakar pada suhu 150-160'c selama 40-45 minit. Jika anda menggunakan teknik mengukus sila kukus 
sehingga 50 minit atau1 jam .

Kek Coklat moist yang telah dibakar atau kukus sedia unutk diganache;

Resepi Ganache @ topping

Bahan

1 paket Topping @ ganache Hairan
1/2 cawan Air 

Cara membuat

1.Satukan air ke dalam bahan topping@ganache, kacau sebati, boleh dipanaskan sebentar 1 minit microwave atau oven.Kacau sehingga menjadi topping yang pekat dan berkilat.Sedia untuk dituang keatas kek coklat moist memang menyelerakan.


Penyediaan kek coklat moist paling mudah! 



eksklusif..Adakah anda ingin memasarkan produk kami "TEPUNG HAIRAN"?
Jom bantu kami mengedarkan produk tepung hairan di seluruh Malaysia dengan mendaftarkan diri sebagai agen kami!

TEPUNG HAIRAN
019 2912915 / WhatsApp

Resepi Cupcake Coklat Tepung Hairan ( 20 biji )


Resepi Cupcake Coklat Tepung Hairan

( 20 biji Cupcake )

Bahan

1 paket Tepung Hairan
1 cawan Air 
1/2 cawan Minyak Masak

Cara Membuat

1.Satukan ke semua bahan dalam mangkuk dan kacau sehingga sebati.
2.Tuang @ paipkan ke dalam Kertas Cawan Cupcake.20 biji cupcake boleh dihasilkan .
3.Bakar pada suhu 150-160'c selama 40-45 minit. Jika anda menggunakan teknik mengukus sila kukus 
sehingga 50 minit atau1 jam .

Kek Coklat moist yang telah dibakar atau kukus sedia unutk diganache;

Resepi Ganache @ topping

Bahan

1 paket Topping @ ganache Hairan
1/2 cawan Air 
100 gm Mentega @ Marjerin
40 gm Gula Kastor

Cara membuat

1.Satukan air ke dalam bahan topping@ganache, kacau sebati, boleh dipanaskan sebentar 1 minit microwave atau oven.Kacau sehingga menjadi topping yang pekat dan berkilat.Sejukkan sebentar dalam peti sejuk 5 minit.Pukul Mentega dengan gula Kastor sehingga kembang.Ambil topping yang telah disejukkan dalam peti ais masukkan ke dalam mentega dan pukul sebentar hingga sebati. Siap untuk dipaipkan atas cupcake. memang menyelerakan.


Penyediaan kek coklat moist paling mudah! 



eksklusif..Adakah anda ingin memasarkan produk kami "TEPUNG HAIRAN"?
Jom bantu kami mengedarkan produk tepung hairan di seluruh Malaysia dengan mendaftarkan diri sebagai agen kami!

TEPUNG HAIRAN
019 2912915 / WhatsApp

Sunday, June 1, 2014

Kelas Baking Zero to Pro RM60 sahaja 3 Jun 2014



Anda ingin mempelajari membuat ala ala kek indulgence?
Jom sertai kami didalam kelas ZERO TO PRO
Tempat adalah terhad hanya untuk 10 orang yang pertama sahaja!

Tarikh : 3 JUNE 2014
Tempat : Dusun Nanding,Hulu Langat.
Waktu : 10 pagi hingga 2 petang (atau sehingga selesai)
Yuran : RM60 seorang

Sesiapa yang berminat sila hubungi Hotline 019-2912915 ( Admin Wana)



Jom join kite orang disini! Tepung Hairan...

Hari ni chef obie nak sharing lagu dari datuk siti feat sean kingston... layan!



[feat. Sean Kingston]

If we never make it back
To what we used to be
I hope you know i tried to give you all of me
I don’t wanna wake up tomorrow
If our memories filled with sorrow
I’d rather smile when i remember you
If you find someone
That can love you right
I won’t stand in your way
I won’t even fight, no
I won’t forget
I’ll always remember you

*
Babygirl you are my darling
Felling you the hardest
Now my baby i’ve been missing you the longest
Found a new one to give your heart
To the way i acted i don’t blame you
But you always on my mind
Think about you all the time
And i’m wishing you were mine
Reminiscing all the time, when i had your love

*
When i had your love you forever be in my heart
You’ll always have my heart
You’re everything i wanted
Exactly what i needed
I see your heart has now moved on
Got me sitting here i’m singing sad songs
I’m a love you forever
Baby i forget you never
January to december always remember you

*
If you find someone
That can love you right
I won’t even fight,
No i won’t forget i’ll always remember you
Like the sun will rise
As the seasons change
I will walk through life
Til the very end, no i won’t regret
I’ll always remember you, remember you, rember you
I won’t forget i’ll always remember you

*
I don’t wanna wake up tomorrow
If our memories filled with sorrow
I’d rather smile when i remember you
If you find someone
That can love you right
I won’t stand in your way
I won’t even fight, no
I won’t forget i’ll always remember you

Like the sun will rise
As the seasons change
I will walk through life
Til the very end, no i won’t regret
I’ll always remember you
If you find someone
That can love you right
I won’t stand in your way
I won’t even fight, no

Chef Obie di Majalah Rasa - 250 sajian syawal dapatkan sekarang!


Assalammualaikum wbt,
kepada anda peminat majalah masakan tempatan..
chef obie ada berkongsi resepi biskut raya..di Majalah Rasa keluaran 
Karangkraf.Terima kasih kepada food stylist / wartawan chef oney & photographer
yang sudi menjemput chef obie untuk photoshoot kali ini...juga wartawan otai Cik Akma..
peace yo!
Dalam Majalah Rasa chef berkesempatan berkongsi tema..  
" Biskut Berasaskan Jam... Masam Manis yang mampu mencuit rasa tetamu anda semua yang menikmatinye...nanti!  "
sila dapatkan edisi sajian syawal sekarang...


Juga jangan lupa juga dapatkan ebook terbaru chef obie yang istimewa ini.. 
Hanya RM10 sahaja dan anda akan mendapat 4 lagi ebook yang meletop gitu!..


Monday, May 19, 2014

Buat Duit Dengan Kek Coklat !





Buat Duit Dengan TEPUNG HAIRAN

Kepada anda yang berminat menceburi perniagaan membuat pelbagai jenis kek dengan hanya menggunakan satu jenis tepung segera @ lebih dikenali dengan nama Tepung Hairann



"Chef Obie sebagai Duta Tepung Hairan"


Sukacita chef obie berkongsi pelbagai resepi menarik yang boleh dihasilkan hanya menggunakan Tepung Hairan, chef obie telah Berjaya memvariasikan tepung hairan menjadi lebih 60 produk seperti kek red velvet ,kek coklat Badam Moist,kek coklat mocca moist kek,coklat crumble muffin, coklat crunchy cookie dan pelbagai lagi 


Hanya perlu campur air dan minyak mampu menghasilkan kek coklat moist yang sedap dan menyentap selera!

Tepung Hairan yang dijual pada harga berpatutan dan telah 4 tahun berada dipasaran menjadi pilihan usahawan online tempatan.Kini telah menjadi buah mulut peminat-peminat kek tempatan kerana keenakan dan kesedapan kek yang dihasilkan daripada tepung hairan!

Jangan Terlepas Peluang Bersama Team kami! 


Pendaftaran Ahli RM68.00 sahaja

Kami mengalu-alukan anda sertai kami
sebagai agen & sub agen!
Pelbagai privillage menanti anda!

Kaki bisnes seluruh Malaysia.. Jom Join Tepung Hairan

Testimoni pelanggan Tepung Hairan!









Kepada anda yang berminat untuk mendapatkan tepung hairan 
atau ingin menjadi agen di seluruh Malaysia juga Sabah & Sarawak 

Puan Roazura : 019 2912915 / whatsApp

order@tepunghairan.com


Asas Buat Kek Butter , Kek Coklat , Cheesecake , Fruit Cake & Sponge Cake

Resepi Chiffon Chocolate Chef Obie

   Resepi  Chiffon Chocolate Chef Obie ( Ulang Siar Resepi Chef Obie 2014 ) Bahan A 8 kuning telur (gred A) 270 ml air 170 ml minyak jagung ...