Sunday, February 19, 2017

Tempahan Kek Istimewa Anda di Bandar Baru Ampang . Selangor

TEMPAHAN KEK ISTIMEWA ANDA DI AMPANG , SELANGOR

Seperti hari-hari sebelum ini ,
chef obie sentiasa cuba memenuhi schedule
harian yang padat , sesekali cuba mengadakan ruang yang sesuai
untuk mempraktikkan keseronokkan membuat fondant kek ini !

Kepada pelanggan-pelanggan chef obie yang setia semenjak tahun 2010 sehingga 2017 ini
Ucapan jutaan terima kasih untuk kalian.

Mostly tempahan kek jenis Fondant & Gumpaste , 
Sekiranya anda berminat ingin menempah Kek Kontinental dan komersial
seperti American Cheesecake , Japanese Cheesecake , German Back forest , Butter Cake , Fruit Cake ,Sponge buttercream kek juga boleh booking tempahan anda selewatnya 3 hari sebelum.
Jika kek fondant 5 hari sebelum mengikut tahap kesukaran dan mengikut kesesuian schedule routine chef obie.

Jangan segan-segan untuk membuat tempahan sebab chef obie tak sombong..

chef obie nak inform kepada bakal pelanggan-pelanggan yang baru  
yang berminat menggunakan perkhidmatan chef , 
Anda boleh whatsapp atau msg atau direct call
melalui no

0172260719 

Lokasi pickup order :

Merdeka Villa , Jalan Merdeka,
Bandar Baru Ampang.
Selangor 
( Berdekatan Pandan Indah , Pandan Mewah , Taman Kosas , Taman Dagang , Taman Cahaya , Taman Chempaka , Spectrum Mall , Galaxy Ampang Dan Axis Atrium ) 

Antara Contoh kek tempahan pelanggan-pelanggan chef obie :





















  chef obie 
chef profesional / perunding gastronomi / penulis buku masakan - cupcake 3D pertama di Malaysia 


sambil itu chef dengan sukacita ingin berkongsi resepi kek keju..



RESEPI CHEESECAKE SEDAP DAN MUDAH

Bahan


Sugar dough-base :

100gm butter
50gm gula
1biji telur
150gm tepung gandum,lemon zest 

Cara- pukul butter dan gula hingga sebati sahaja, masukkan telur pukul sekejap dan 
masukkan tepung,lemon zest. Uli sebati. Sugar dough perlu disejukkan dlm peti sejuk 
sebelum di bakar (digunakan untuk base cheese cake). 

Lapisan atas kek keju 

250gm krim keju
50gm gula kastor
50gm air susu ( boleh guna susu segar, susu cair, susu UHT @ air suam yg dibancuh 
dgn susu tepung)
50gm mentega
3 biji kuning telur
5 sudu makan tepung jagung

Bahan B :

40gm gula kastor
2 biji putih telur
1/4 sudu teh serbuk krim tartar

Cara Penyediaan : 

satukan bhn ini dan pukul hingga gebu dan kental
Cara: Pukul krim keju, gula kastor, mentega dan tepung jagung sehingga kembang. 
Kemudian masukkan air susu dan kuning telur, pukul lagi sehingga sebati dan berkrim. 
Kemudian, masukkan bahan B yg sudah dipukul tadi dan gaul perlahan-lahan sehingga 
sebati. Selepas itu tuang adunan ke atas sugar dough yang
telah dibakar. Sediakan acuan yg besar daripada acuan tadi dan isikan air 1/4 penuh. 
Masukkan acuan kek ke dalamnya. 
Bakar selama 1 1/2 jam pada suhu 160C. Sejukkan pada suhu bilik sebelum 


dimasukkan dalam peti sejuk. 

57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR UNTUK TAHUN 2017



57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR UNTUK TAHUN 2017

Setiap kali tibanya Bulan Ramadhan di Malaysia , Satu fenomena yang pasti nya akan melanda menghantui masyarakat untuk berbelanja atau membeli belah makanan kegemaran diluar kebiasaan .
Fenomena itu dipanggil 

 'BAZAAR RAMADHAN'

Setahun hanya sekali selama sebulan , dan paling dinantikan oleh masyarakat .Tidak terhad kepada mereka yang beragama Islam , mereka yang tidak menjalani ibadah puasa ini juga menantikan fenomena 'BAZAAR RAMADHAN', kalau tidak percaya cubalah hari pertama Ramadhan anda lihat pelanggan - pelanggan yang paling awal membeli, seronokkan...bila Madam Tan , Miss lim , Wong , Jegathesan mahupun Steven juga sibuk memilih juadah untuk dinikmati. nampak kemakmuran masyarakat di Malaysia ini.Syabas..

Kepada peniaga makanan dan minuman , ia merupakan 'LUBUK EMAS' dan bagaikan satu 'PARTY YANG PALING HAPPENING' yang wajib diteroka dan pasti akan membuahkan hasil yang lumayan selama sebulan InshaAllah !.Soal harga makanan mahal atau tidak , pada waktu itu ia bukanlah satu isu yang utama.

Pasti ada dikalangan bakal peniaga 'BAZAAR RAMADHAN' untuk tahun 2017 ini
SEDANG MENCARI-CARI IDEA APA YANG PALING SESUAI UNTUK BERNIAGA
DI BAZAAR RAMADHAN TAHUN 2017 ini ? 

Anda peniaga tetap setiap tahun di 'BAZAAR RAMADHAN' tapi ingin menambah KELAINAN dalam menu gerai atau tapak anda ?

Cuba lihat dan cuci mata dahulu gambar-gambar dan pemandangan suasana 
sepetang di 'BAZAAR RAMADHAN' pada tahun-tahun yang lepas...

*gambar-gambar courtesy google & milik persendirian







Menu kuih muih tradisional turut dikongsikan !




Boleh meleleh air liur dan menjadi lapar secara tiba-tiba ...
bila layan gambar- gambar 'BAZAAR RAMADHAN' tahun-tahun yang lepas ni , 
anda sudah ada idea? atau belum ada idea ?


Pelbagai kategori Menu dikongsikan - Pembuka Selera , Menu Utama , Manisan , Kuih Muih & Minuman...ingin tahu apakah resepi dan menu yang dikongsikan ?
Milikilah ebook 

'57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017'




Pilihan menu minuman yang segar dan menarik perhatian pelanggan turut dikongsikan dalam ebook ini.


Pihak sweetMEDIA@ telah bekerjasama dengan penulis buku " 57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN 2017 " yang merupakan penulis ebook pelbagai masakan pilihan netizen !
chef obie merupakan perunding gastronomy profesional dan pengusaha katering 
dan berpengalaman di 'BAZAAR RAMADHAN' Pandan Indah Kuala Lumpur , Bandar Baru Ampang , Selangor  & Taman Mulia Jaya , Selangor semenjak 2007 .
Berkongsi pengalaman dalam memilih menu-menu yang menjadi pilihan pelanggan.
Selain berkongsi RESEPI dalam ebook '57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN 2017'



menu-menu ikan bakar pasti tidak ketinggalan !







Anda perlu memiliki ebook ' 57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017 ' kerana ia
memberi anda idea menarik dan simple untuk anda mencuba dalam persaingan berniaga di 'BAZAAR RAMADHAN' kali ini.

Ia amat eksklusif , dan hanya setahun sekali juga ebook yang bertemakan 'MENU BAZAAR RAMADHAAN' dikeluarkan kepada netizen. 


Antara resepi menu yang dikongsikan dalam ebook kali ini ialah 'RESEPI CAKOI MUDAH DAN SEDAP' juga 'RESEPI BABY CAKOI' bersama 'RESEPI KAYA HOMEMADE PANDAN DAN KELAPA '

*gambar-gambar courtesy google & milik persendirian




Pilihan kali ini anda boleh cuba berniaga manisan iaitu Aga-agar dan puding pelbagai perisa yang enak dan menarik. Resepi agar-agar dan puding ini juga turut dikongsikan dalam ebook '57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017'

Miliki Sekarang ebook EKSKLUSIF 2017

'57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017'


*gambar-gambar courtesy google & milik persendirian


57 RESEPI MENU yang perlu anda cuba !

EBOOK EKSKLUSIF INI BEHARGA RM299.00 sahaja !

 p/s Walaubagaimanapun , Pihak sweetMEDIA & chef obie
telah membuat kata sepakat untuk TIDAK akan menjual pada harga ASAL iaitu RM299.00 seunit

YA ! BUKAN pada harga RM299.00  seunit

TETAPI PADA HARGA BARU RM90 sahaja untuk seunit

YA ! RM90.00 Sahaja

HARGA BERBALOI BALOI 
Anda TIDAK Perlu Hadiri ke KELAS-KELAS MASAKAN 
mahupun ke KELAS BAKING atau ke BENGKEL MASAKAN yang jauh dari lokasi anda !

Kini ebook akan mula dijual kepada pelanggan-pelanggan terawal 
sebagai TANDA TERIMA KASIH 

DAPATKAN SEGERA !

CARA PEMBELIAN 57 RESEPI MENU BAZAAR RAMADHAN POPULAR 2017

Sila Buat Pembayaran PENUH ke akaun pilihan anda 

1. MAYBANK 151409098193
2.CIMB 7619121286
3.BSN 14005-41-00008021-7

Atas Nama MUHAMAD GUNAWAN BIN JAMIL

whatsapp / sms info pembayaran  @ pembelian SEBAGAI BUKTI 


ke 



0172260719 

( chef obie & sweetMEDIA )





PENULIS : chef obie & sweetMEDIA
chef profesional / perunding gastronomi / penulis buku masakan - cupcake 3D pertama di Malaysia 








Sunday, September 21, 2014

ebook Hiasan kek 3D Paling popular


Assalammualaikum wbt dan salam sejahtera kepada anda semua yang melawati info dalam blog chef obie ini.
Chef obie ingin mengumumkan buah tangan terbaru-
Iaitu sebuah ebook eksklusif dari chef obie yang diberi judul
" HIASAN KEK 3D "
langkah demi langkah dan bergambar

ebook " HIASAN KEK 3D " ini amat sesuai dan  praktikal digunakan sebagai rujukan kepada anda kek dekorator , pembuat kek fondant , tenaga pengajar,pelajar ,chef , surirumah , dan sesiapa sahaja yang berminat dengan seni hiasan kek ia bukan sahaja boleh menambahkan lagi kreativiti anda dalam membentuk hiasan kek 3D tetapi ia juga mampu menajamkan lagi skill anda yang telah  sedia ada itu.

Pelbagai contoh hiasan kek 3D yang chef obie ketengahkan, seperti bride & groom, teddy bear , polar bear , kucing , burung hantu , karakter kartun dan banyak lagi.
setiap jenis karakter 3D - anda diberi contoh gambar langkah demi langkah untuk membuatnya sehingga selesai menjadi hiasan 3D .

Jika di Amerika Syarikat , britain dan negara eropah telah lama mereka mempraktikkan dan menggunakan hiasan 3D ke atas kek mereka, kita jangan ketinggalan malah kita sendiri lebih kreatif dan lebih imaginasi dalam mereka cipta hiasan kek 3D ini.Malaysia Boleh! 

Dapatkan sekarang !

keluaran eksklusif pada harga pengenalan hanya RM70 sahaja!
 ebook istimewa ini dijual pada harga RM70 dan ia amat berbaloi untuk anda 
miliki!

Dapatkan sekarang !


Cara Pembelian :

Maybank2u @ Bank In RM70 ke MBB
151409098193 
Muhamad Gunawan Jamil

Sila SMS : Nama ebook , RM70 ,masa , tarikh
dan email anda 
kemudian hantar ke 017 2260719

Penghantaran 48 jam selepas bukti pembayaran diterima.
Terima Kasih 







Wednesday, September 17, 2014

belajar buat kek kos murah di zero to pro


Berminat buat kek ?

Tapi tak tahu nak buat ?

Nak belajar tapi kos terlalu mahal?

Jom sertai program " Zero To Pro " kami...

Kami selesaikan masalah anda!

Bayaran hanya RM60 seorang
9 pagi - 5 petang

Tempat :

Pusat Belia Bandar Tun Razak ( berdekatan HUKM )

Anda bukan sahaja pandai buat kek , malahan kami dedahkan tips 
bagaimana menjana pendapatan

minimum RM500 seminggu...

Hubungi / whatsApp 019 2912915

Tempat adalah Terhad!



Tuesday, September 9, 2014

Bengkel Paling Hangat Dan Panas Di Malaysia !


Assalammualaikum wbt Dan salam sejahtera kepada anda semua yang setia melawat blog chef obie.
Ada pengumuman mengenai Bengkel untuk anda semua yang berminat untuk mendalami atau ingin menambah ilmu dalam pembuatan kek ,perniagaan kek melalui online juga offline yang berkesan , pengurusan , costing , pemasaran ,penggunaan peralatan yang sesuai untuk anda pada kemampuan yang minimum -
Perkongsian ilmu & Bukti kejayaan daripada pembuat kek coklat online & offline yang tengah panas dan hangat di Facebook dan medium sosial yang lain.
Chef Obie juga akan membuka rahsia dan berkongsi kejayaan dalam pembuatan kek 3D.
Terbuka kepada semua - Bengkel yang diberi nama "ZERO TO PRO" chef obie merupakan bengkel penutup bagi tahun 2014 oleh chef obie dan juga daripada penaja Official Tepung Hairan - Puan Azu

Bengkel- yang penuh pengisian kepada anda berminat juga yang baru atau yang telah menceburi bidang perniagaan / pembuatan kek online & offline secara komersial dalam membina penjenamaan sendiri.

Jangan lepaskan peluang yang hanya setahun sekali diadakan di Yayasan Pusat Belia Antarabangsa ,Bandar Tun Razak , Kuala Lumpur

Bengkel paling murah diMalaysia- Yuran Asal RM380 untuk menyertai Bengkel Zero To Pro , kini hanya RM60 sahaja untuk melayakkan anda menyertainya.Hanya RM60 anda sudah layak joint Bengkel Zero To pro- termasuk makan dan  minum, sijil penyertaan dan goodies- goodies yang menarik.
Cepat - cepat booking tempat anda sekarang!!!

'BENGKEL ZERO TO PRO- CHEF OBIE'

Tarikh : 27 September 2014
Masa : 8 pagi sehingga 5 petang 
Yuran : RM60 ( termasuk makan dan minum, sijil & goodies )
Tempat : Yayasan Pusat Belia Antarabangsa, Bandar Tun Razak , Kuala Lumpur.
Untuk Tempahan Tempat Hubungi : Puan Azu 019 2912915 / whatsapp








Resepi Chiffon Chocolate Chef Obie

   Resepi  Chiffon Chocolate Chef Obie ( Ulang Siar Resepi Chef Obie 2014 ) Bahan A 8 kuning telur (gred A) 270 ml air 170 ml minyak jagung ...